Cine este Sorin Terbea, cel care l-a mituit pe seful arbitrilor Vasile Avram


Sorin Terbea, omul de afaceri care l-a mituit pe seful arbitrilor Vasile Avram cu 19.000 de euro, a facut bani din gunoaie, administrand serviciul de salubritate din Targu Mures.

Terbea detine firma Salubriserv SRL, cunoscuta pentru legatura stransa cu Primaria din Targu Mures si este sponsor la echipa locala de fotbal. Procurorii DNA precizeaza ca Sorin Terbea a intervenit pe langa seful arbitrilor, Vasile Avram, cu care este si foarte bun prieten, in 21 mai 2011, inaintea meciului dintre TCM Targu Mures si U Cluj.

Omul de afaceri a inceput sa faca bani din comertul cu autoturisme, in 1997, fiind prins de politisti si pus sub acuzare pentru ca inmatricula masinile in fals si le vindea mai departe. Sorin Terbea a fost condamnat la 2 ani de inchisoare, dar a fost gratiat prin decret prezidential. Presa din Targu Mures a scris ca totul s-a intamplat in urma interventiei unui fost deputat local, Ileana Filipescu pe langa Petre Roman, care mai departe si-a folosit influenta pe care o avea pe langa Emil Constantinescu.

Terbea si-a continuat afacerile de succes si a pus pe roate firma Georgia Group SRL, cumparand mai multe camioane pentru transportul de marfa, dar pe care nu le-a mai platit si le-a pierdut in cele din urma.

Prietenia cu actualul primar, Dorin Florea, i-a deschis lui Terbea ochii pentru o noua afacere, cumparand regia locala de salubritate cu care mai apoi a castigat in ultimii 7 ani toate contractele scoase la licitatie de municipalitate: deseuri, curatenie stradala si deszapezire.

Consilierii locali din Targu Mures au acuzat firma Salubriserv ca a platit Balul Primariei si ca in luni in care nu a nins deloc societatea a fost platita de municipalitate.

 

Vezi si...

Mita la meciul Targu Mures - U Cluj! Vezi cati bani a incasat seful arbitrilor Vasile Avram

Comentarii Facebook