Chinezii dau în judecată compania Apple din cauza asistentului virtual Siri

Apple este implicată într-un nou proces din cauza unor patente, iar compania americană s-ar putea să fie nevoită să plătească o sumă destul de mare.

De această dată o companie chinezească îi acuză pe cei de la Apple că s-ar fi inspirat pentru a crea asistentul virtual Siri de la un produs chinezesc, patentat înaintea apariției iPhone-ului.

Cel mai nou proces anti-Apple se desfasoara in China si are la baza mai multe patente legate de asistentul inteligent Siri prezent pe iPad-urile si iPhone-urile recente. Intregul caz judecat intr-un tribunal din Shanghai este construit in jurul unei premise foarte simple, Siri este bazat pe un produs chinezesc. Zhi Zhen Network Technology afirma ca a primit un patent pentru un asistent virtual intitulat Xiao i Robot in 2006. Acesta din urma era capabil de interactiuni vocale prin raspunsuri inteligente la intrebari. Putea in acelasi timp sa fie implicat in conversatii simple cu un interlocutor, scrie playtech.ro.

Dovezile sunt destul de clare și nici nu mai contează dacă americanii s-au inspirat sau nu după Xiao i Robot, e suficient faptul că au apărut mai tărziu și că încearcă vândă iPhone-uri în China.

Comentarii Facebook