Cele mai populare leacuri împotriva răcelii. Află cum te poţi trata băbeşte


Vremea rece aduce cu ea şi raceala. Din cele mai vechi timpuri, aceasta se trata cu poate cele mai banale leacuri ştiute din bătrâni.

Usturoiul. Este unul dintre leacurile naturale ale gripei cu cea mai lungă tradiţie. Este un antiseptic intestinal, pulmonar, tonic şi cardiotonic. Pentru combaterea răcelii în stadiul incipient, sunt recomandaţi 5-6 caţei de usturoi, zdrobiţi şi amestecaţi cu 10 linguriţe de miere. Amestecul rezultat se consumă astfel: o linguriţă din acest amestec la fiecare jumătate de oră. Pentru prevenirea răcelii, specialiştii recomandă amestecarea unei jumatăţi de caţel de usturoi dimineaţa, la prânz şi seara, informeză Realitatea.net.

Baia fierbinte. Pe lângă faptul că este foarte relaxantă, reprezintă şi un ajutor în momentul în care au aparut deja primele simptome ale răcelii: frisoane, dureri de gât şi secreţii nazale. Efectul puternic antigripal scade într-un timp relativ rapid rezistenţa microbilor. După baia fierbinte de 30-40 de minute, este recomandat să vă bagaţi în pat pentru alte 30 de minute, cel puţin.

Supa de pui. Cu rezultate dintre cele mai bune şi folosită de părinţi de cele mai multe ori, supa se consumă fierbinte şi este recomandat să conţină legume şi verdeţuri ca patrunjel şi mărar. Verdeţurile formează un eficient antibiotic natural şi ajută la eliberarea căilor respiratorii.

Comentarii Facebook