Cele mai bune tratamente pentru arsurile solare



O zi de relaxare la plajă poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a te destinde, însă dacă exagerezi sau nu te protejezi îndeajuns te poți alege cu arsuri solare, care sunt foarte neplăcute și pot fi chiar periculoase, crescând riscul apariției cancerului de piele.

În cazul în care se întâmplă să ai arsuri solare, există câteva metode foarte utile prin care te poți trata acasa.

1. Foloseste comprese

Ulterior expunerii indelungate la soare, pielea poate deveni inflamata. Racoreste-o cu comprese cu una din substantele urmatoare:

Apa rece – aplica aceste comprese de mai multe ori pe zi pana simti o imbunatatire. Nu sta prea mult cu ele pentru ca risti sa racesti, pastreaz-o cat sa te racoreasca putin.

Acetat de aluminiu – gasiti la farmacie si folositi pentru a impiedica mancarimile si pentru a ajuta pielea sa ramana hidratata.

Hamamelis – este o solutie naturista cu proprietati anti-inflamatoare pe durata indelungata.

2. Verifica bucataria

Ingrediente comune gasite in orice bucatarie pot fi folosite cu succes pentru arsurile solare.

Ovaz – impatureste fulgi de ovaz intr-un tifon si scufunda-l intr-un vas cu apa rece. Pune-ti comprese din 2 in 2 ore cu apa din acel vas.

Lapte degresat – amesteca o cana de lapte dregresat cu 4 cani de apa, adauga si cateva cuburi de gheata. Aplica amestecul cu comprese de 15-20 de min si aplica la 2-4 ore.

Amidon de porumb – adauga apa cat sa devina ca o pasta. Aplica direct pe arsura.

Salata verde – fierbe frunzele in apa. Arunca frunzele si pune apa ramasa la frigider. Cand e destul de rece, punte-ti comprese cu ea pe arsuri.

Iaurt – aplica-l pe zonele arse si stai cu el cateva minute. Clateste-l cu grija.

Pliculete de ceai verde – daca ai pleoapele arse aplica pliculete de ceai scufundate in apa rece. Vor reduce inflamatia.

3. Evita sapunul

Nu sta prea mult in cada cu spuma de baie. Daca trebuie sa folosesti sapun folosteste unul slab si clateste-te bine. Daca vrei neaparat baie poti adauga urmatoarele pentru a ajuta arsurile:

Otet – adauga o cana in cada pentru a diminua durerea;

Praf de copt – contine amidon de porumb. In loc sa te clatesti sau sa te stergi cu un prosop, lasa apa sa se usuce pe tine. Va ameliora mancarimile si durerea.

4. Hidrateaza-ti pielea

Dupa comprese si baie, pielea poate sa devina mai uscata. Aplica din belsug lotiune de corp sau crema hidratanta pe tot corpul. Dupa plaja chiar si zonele care nu sunt afectate profund de soare au nevoie de hidratare. Pentru a te calma si racori poti sa tineti la frigider crema inainte de aplicare.


Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook