Cele mai bune sfaturi pentru a-ți prelungi viața


Dorința pentru o viață mai lungă i-a obsedat pe oamenii de știință dintotdeauna, iar în ultima perioadă, aceștia au făcut mari progrese în studierea metodelor de extingere a longevității omului.

Google a creat chiar o companie special pentru a se concentra asupra prevenirii îmbătrânirii. Calico, cum se numește compania, face momentan doar cercetări, iar investițiile sunt mici așa că va mai dura până când vor găsi un remediu minune împotriva îmbătrânirii.

Iată totuși care sunt cele mai utile metode de prevenire a îmbătrânirii, potrivit cercetătorilor:

1. Bogăţia

Desigur, oamenii bogaţi au suficienţi bani pentru a beneficia de o mai bună îngrijire a sănătăţii, însă aici vorbim despre altceva. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la University College London sugerează că indivizii bogaţi au un nivel mai ridicat al hormonului cheie (Dehidroepiandrosteron-sulfat sau DHEAS) asociat cu prelungirea speranţei de viaţă.

2. Petrecerea timpului în compania multor femei

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au descoperit că bărbaţii care sunt crescuţi în mediu cu mai puţine femei mor mai repede decât cei care cresc înconjuraţi de multe femei.

3. Căsătoria

Căsătoria pare să fie benefică mai ales pentru sănătatea bărbaţilor. O analiză realizată pe baza a 90 de studii ce au inclus 500 de milioane de oameni a scos la iveală faptul că bărbaţii căsătoriţi trăiesc, în medie, cu 10 ani mai mult decât cei necăsătoriţi.

Efectul s-a observat şi în rândul femeilor, chiar dacă acesta nu a fost la fel de puternic ca în rândul bărbaţilor. Mai exact, acestea trăiesc cu aproximativ 4 ani mai mult ca cele necăsătorite. Motivul pentru care se înregistrează această diferenţă între persoanele celibatare şi cele căsătorite, spun oamenii de ştiinţă, este acela ca în cuplurile căsătorite, indivizii au parte de mai multă susţinere socială.

4. Bunicii sănătoşi

Ceea ce a mâncat bunica ta îţi poate creşte ţie riscul de cancer. Mai mult, mâncare de tip fast-food consumată de tine poate afecta sănătatea nepoţilor tăi.

Într-un studiu realizat pe şobolani, oamenii de ştiinţă au constatat că nepoatele femelelor de şobolan care au consumat mâncare de tip fast-food în timpul sarcinii aveau cu 30% mai multe şanse de a dezvolta cancer mamar.

5. Consumul moderat de alcool

Mai exact, este vorba de vinul roşu. Un compus ce se găseşte în strugurii roşii, numit resveratrol, are capacitatea de a proteja corpul împotriva îmbătrânirii, a diabetului de timp 2, a atacurilor cerebrale şi a bolilor de inimă.

6. Viaţa sexuală activă

Sexul îşi poate prelungi viaţa, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea Queens, din Belfast. Studiul lor a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de bărbaţi de vârstă mijlocie de-a lungul a 10 ani. Rezultatele au indicat că bărbaţii care aveau o rată mai mare a orgasmelor trăiau de două ori mai mult, comparativ cu cei care nu experimentau această plăcere.

7. Folosirea zilnică a aţei dentare

Aşa dentară nu numai că asigură îngrijirea potrivită dinţilor, dar ea are şi capacitatea de a reduce riscul de boli de inimă, susţin medicii de la Case Western Reserve University.

Această îngrijire de rutină previne apariţia bolilor gingivale care duc la infecţii şi inflamaţii ce le permit bacteriilor dăunătoare să intre în fluxul sanguin şi să crească riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

8. Cântatul

O cercetare realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea George Washington a scos la iveală faptul că indivizii care cântă în cor se simt mai sănătoşi fizic decât restul oamenilor. De asemenea, un alt studiu întreprins de experţii de la Universitatea din Londra a demonstrat că prin cântat putem să ne reducem nivelul stresului, producând mai multe endorfine. Totodată, cântatul aduce şi alte beneficii fizice antrenând inima, plămâni şi muşchii abdominali şi pe cei ai spatelui.


Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook