Vrei să îți faci tatuaj? Vezi ce riști să pățești

Cercetătorii din Marea Britanie au emis un avertisment, neștiut până acum, persoanelor care doresc să își facă tatuaje. Aceștia susțin că toxinele din cerneala folosită de tatuatori ar putea fi absorbite de organism, unde ar putea cauza cancer.

Experţii cred că nanoparticulele de cerneală ar putea intra în fluxul sangvin şi s-ar putea acumula în splină şi rinichi, afectând abilitatea corpului de a filtra impurităţile, scrie Descoperă.ro.

Studiile oamenilor de știină britanici arată că unele cerneluri folosite în Marea Britanie conţin anumite substanțe cancerigene, motiv pentru care aceltia solicită reglementarea tipurilor de cerneală folosite pentru realizarea tatuajelor.

Public Health England susțin că unele cerneluri conţin substanţe precum cobalt şi mercur.

Directorul Centre for Skin Sciences din cadrul Universităţii Bradford, Desmond Tobin, a declarat că este şocat în momentul în care a descoperit că nu există reglementări în ceea ce priveşte compoziţia acestor cerneluri.

Trebuie să efectuăm mai multe cercetări, însă nu există dubii că aceste substanţe pot fi toxice”, spune Tobin.

În Marea Britanie, aproximativ 20% dintre adulţi au tatuaje. Într-un raport publicat luna trecută într-o revistă de specialitate se arată că „unele cerneluri sunt comercializate fără date însoţitoare, iar compoziţia lor nu este ştiută”.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook