Ce trebuie să faci ca să reții mai multe în clasă


Dacă vrei să iei o notă mai mare la următoarele examene, oamenii de știință au realizat un studiu cu care pot ajuta elevii și studenții să rețină mai multe informații în clasă.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea George Mason şi Universitatea din Illinois au ajuns la această concluzie după ce au realizat un studiu pe studenţi. Pe parcursul cercetării, o parte dintre studenţi au fost învăţaţi cum să mediteze înainte de cursuri, în timp ce restul subiecţilor nu au făcut asta. Apoi, după cursuri, toţi studenţii incluşi în studiu au fost supuşi unui test. Rezultatele au scos la iveală faptul că cei care meditaseră s-au descurcat mult mai bine, comparativ cu restul voluntarilor, informează Descoperă.ro.

În urma acestui experiment, metoda meditației a avut un impact atât de mare asupra rezultatelor încât oamenii de știință au putut prezice cine va lua testul și cine îl va pica.

Personal, găsesc meditaţia ca fiind utilă pentru menţinerea unei minţi limpede, pentru concentrare şi autodisciplinare", Jared Rambsurg, doctorand la Universitatea din Illinois.

Comentarii Facebook