Luni 30 Noiembrie

Ce trebuie să faci ca lumea să creadă orice spui?


Potrivit unui nou studiu, nu contează daca ceea ce spui este corect sau nu, atât timp încât o spui destul de tare, subliniind faptul că oamenii se tem de nesiguranță și preferă să graviteze în jurul celor care par siguri pe ceea ce spun.

Nu contează dacă ceea spui este corect, atât timp cât o spui destul de tare, concluzionează un nou studiu care subliniază că oamenii se tem de nesiguranţă şi preferă să graviteze în jurul celora care par siguri pe ei.

Într-o lume perfectă, vrei să fii precis şi încrezător. Însă dacă ar fi să alegi între cele două, încrederea în tine îşi va aduce mai mulţi adepţi”, au explicat autorii studiului, de la Washington State University.

În studiu, specialiştii au folosit reţeaua Twitter pentru a observa modul în care reputaţia formatorilor de opinie este afectată de încredere şi corectitudine atunci când prezic rezultatele evenimentelor sportive. Specialiştii au analizat tweet-uri postate atât de formatorii de opinie, cât şi de fanii care dădeau pronosticuri referitoare la rezultatele unor meciuri de fotbal american şi baseball. Fiecare tweet a fost analizat şi a primit un grad de „încredere”, în funcţie de limbaj, folosirea cuvintelor puternice precum „a distruge” sau „a anihila”. După meciuri, s-a dovedit că formatorii de opinie au ghicit scorurile corecte în proporţie de doar 47%, iar fanii doar în proporţie de 45%.

Cu toate acestea, măsurătorile au arătat că încrederea analiştilor era cu 50% mai mare decât a amatorilor şi prin urmare ei au obţinut mai mulţi urmăritori pe Twitter.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook