Ce trebuie să facă bărbații pentru a fi mai atrăgători?


Oamenii de știință au realizat un studiu pentru a putea determina când sunt bărbații percepuți ca fiind mai atrăgători: când au barbă sau când sunt bărbieriți?

O cercetare centrată asupra modului în care sunt bărbaţii percepuţi (atât de femei, cât şi de alţi bărbaţi) încearcă să înţeleagă modul în care oamenii văd masculinitatea şi aşa-numitele „atribute socio-sexuale”.

Cercetătorii de la Universitatea din New South Wales, Australia, au realizat fotografii ale unui număr de 10 bărbaţi atunci când aceştia erau proaspăt bărbieriţi, când aveau 5 şi respectiv 10 zile de când se bărbieriseră ultima şi apoi câne aveau barbă (în adevăratul sens al cuvântului).

Apoi, un număr de 351 de femei şi 177 de bărbaţi heterosexuali au fost rugaţi să evalueze bărbaţii din imagini. Fiecare chip a fost evaluat în funcţie de atractivitate, masculinitate, sănătate şi potenţialele capacităţile parentale.

Femeile au considerat că bărbaţii nebărbieriţi de 10 zile erau cei mai atrăgători şi atât femeile cât şi bărbaţii i-au clasificat pe voluntarii care aveau barbă proeminentă drept indivizi cu bune abilităţi parentale. În schimb, bărbaţii care aveau barbă doar de 5 zile au primit cele mai proaste scoruri atât din partea femeilor, cât şi din partea bărbaţilor.

În ceea ce priveşte scorurile primite de imaginile în care voluntarii nu se bărbieriseră de doar 5 zile, specialiştii au argumentat că s-ar putea să fie necesar ca dezvoltarea bărbii să treacă peste un anumit prag pentru a putea deveni un semnal atrăgător.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook