Ce trebuie să faci pentru a avea o siluetă perfectă


Nu e deloc greu să te apuci de o dietă, însă este foarte greu să o duci până la capăt. Multe persoane nu reușesc să reziste ispitelor culinare și astfel ajung să renunțe la dieta care le-a ajutat să dea jos kilogramele în plus.

Slăbitul poate fi totuși ușor, dacă urmezi anumite reguli în ceea ce privește regimul tău alimentar.

Mizeaza pe carnea de vita si pe peste

Alimentele bogate in proteine, cum sunt acestea doua, au avantajul satietatii. Asadar, nu te multumi niciodata doar cu o salata la pranz, ci asociaz-o cu carne de vita, somon sau ton. Nu uita si de sunca sau ou, si ele sunt bogate in proteine. Astfel, nu ti se mai facae atat de foame seara. Si astfel, poti sa mananci mai putin la cina.

Mananca lent

Atunci cand mancam foarte repede, inghitim bucati de alimente nemestecate, iar oragnismului ii este greu sa-si traga nutrientii. Astfel, avem tendinta sa mancam mai mult decat e nevoie. Asa ca nu uita: mananca cat mai incet! Nu te mai grabi!

Relaxeaza-te in timpul mesei

Mananca intr-o camera fara zgomote, intr-o atmosfera calma daca nu vrei sa exgerezi cu cantitatea inghitita. Ai grija si la televizor: cand suntem atenti la ecran, percepem mai greu semnalele de satietate pe care ni le da stomacul.

Legume la fiecare masa

Incepe mereu masa cu legume pentru a realiza doua lucruri importante:

te vei satura partial si vei manca mai putine alimente;

fibrele si legumele incetinesc asimilarea glucidelor din mancare. Asadar, fabrici mai putin insulina, hormonul stocarii, si-ti va fi mai putin foame la masa urmatoare.

Citește mai multe pe ele.ro

Comentarii Facebook