Miercuri 24 Aprilie

Ce spune Raed Arafat despre crearea unui dispecerat comun pentru urgențe



Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, este de părere că introducerea unui dispecerat comun în cazuri de urgențe și pregătirea unor persoane special pentru situații de criză sunt schimbări "cu impact major" ce vor fi implementate în sistemul românesc după tragedia de la Colectiv.

Declarația lui Arafat vine în urma raportului realizat de Departamentul pentru Situații de Urgență privind modul în care autoritățile au reacționat în cazul tragediei de la Colectiv.

Acest raport vine și cu o serie de sugestijpentru îmbunătățirea sistmului de urgență din România, iar potrivit secretarului de stat printre cele mai importante se numără crearea unui dispecerat comun pentru toate forțele implicate în menagerierea unor cazuri de urgență majoră și instruirea unor dispeceri speciali.

"Eu cred că din măsurile care trebuie luate, partea pe integrarea dispeceratelor e una dintre cele mai importante — proiectul pe care acum în vom face, de creare a școlii de dispeceri profesioniști, cu colegii din altă țară care urmează să vină și să facă evaluarea chiar în luna aprilie. (...) Să creăm o curriculă clară de instruire a dispecerilor care, într-o mare, parte ne lipsește. (...) Trebuie să avansăm în acest sens, să creăm dispeceri profesioniști", a declarat Raed Aratat, pentru AGERPRES .

El a precizat că aceste măsurimăsuri vor produce ''un impact major în viitor'', în timp ce altele vor rezolva diferite aspecte de intervenție.

''Aceste două măsuri — dispeceratul comun cu camera de comandă comună pentru tot ce este situație de urgență, inclusiv ambulanță și dispecerizarea integrată profesionistă și pregătirile dispecerilor pentru viitor (...) cred că pot fi cu impact major pe următorul an, un an și jumătate", a adăugat secretarul de stat.

Comentarii Facebook