Ce spune fața unui om despre viața sa


Stilul de viata nesanatos se poate citi cu usurinta pe fata unei persoane, chiar si in cazul celor care se numara printre norocoasele care pot manca orice si oricand, fara sa faca sport, si care arata totusi bine.

Fata unui om tradeaza stilul de viata pe care il duce. Alimentatia nesanatoasa care contine junk food, consumul de alcool, fumatul si chiar efortul fizic depus se pot citi pe chipul unui om, sustine doctorul Tabi Leslie, dermatolog si purtator de cuvant al Fundatiei Britanice pentru Piele.

Semnele unui stil de viata nesanatos pot fi observate si pe fetele acelor persoane care au norocul de a putea manca orice poftesc si de a nu depune niciun efort fizic si care arata totusi bine.

Iata ce spune fata despre stilul de viata al unui om:

Tras la fata si cu osatura proeminenta

Efortul fizic in exces si curele de slabire drastice care au generat deseori efectul yo-yo, de ingrasare brusca dupa slabire si iar tentative aspre de slabire sunt principalele cauze ale fetelor trase, care au oasele la vedere, spune doctorul Aamer Khan, directorul medical al Harley Street Skin Clinic.

El explica ce se intampla, spre exemplu, cu tenul unei persoane care alearga foarte mult pentru a se mentine in forma. Mai intai, pielea se inroseste pentru ca vasele de sange se dilata pentru a permite o mai buna oxigenare in organism. Dupa vreo 15 minute de alergat, cand corpul cere si mai mult oxigen pentru a putea sustine efortul fizic, sangele incepe sa se scurga din obraji pentru a permite oxigenarea altor zone. Astfel, obrajii se “ofilesc” pentru ca sunt privati de oxigen.

Daca alergatorul a mai tinut si diete drastice si poate chiar fumeaza ocazional, devine tot mai tras la fata pentru ca irigarea cu sange de la nivelul fetei devine tot mai slaba, pentru ca toate toxinele din corp, inclusiv cele provenite din tigari, ingreuneaza si mai mult circulatia sangelui la nivelul fetei.

Dermatologul Nick Lowe de la Clinica Cranley atrage atentia ca si dietele cu efect yo-yo isi pun puternic amprenta pe fata, pentru ca, de regula, acestea genereaza ca prin efect dupa incepere curelor, slabirea la nivelul fetei. Ingrasarea si slabitul, alternate in perioade scurte de timp, cauzeaza pierderea elasticitatii pielii.

Fata umflata

Alcoolul genereaza un mare nivel de stres in organism pentru ca favorizeaza o mai mare productie de cortizol, cunoscut drept hormonul stresului. Acest hormon permite cresterea testului adipos la nivelul fetei si retinerea de apa in organism. Persoanele care au fetele umflate sunt de regula consumatoare al alcool peste masura.

Totodata, alcool stimuleaza glandele salivare care se gasesc la punctul de intalnire dintre maxilar si gat. Stimularea glandelor determina si marirea lor treptata, motiv pentru care marii consumatori de alcool au, de regula, “fetele grasune”.

Totodata, bauturile alcoolice contin aproximativ 50% zahar, iar aportul crescut de zahar face ca, in timp, pielea sa-si piarda din elasticitate pe fondul reducerii productiei naturale de colagen si de fibre elastice care mentin pielea ferma.

Daca in perioada in care ai 20-30 de ani nu se vad inca efectele consumului de alcool in exces, chiar si daca are loc doar in weekend, daca nu te opresti din baut dupa 30 de ani, cand vei ajunge la 40 daunele asupra pielii vor fi vizibile si dificil de corectat”, explica Michael Prager, chirurg estetician la clinica Harley Street.

Citește mai departe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook