Duminica 2 Octombrie

Ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu după EXECUȚIE

 

Elena Ceaușescu era înainte de 1989 chiar mai puternică decât soțul ei, dar credea în Dumnezeu, cu toate că doctrina comunistă interzicea practicile religioase.

 

Colonelul în rezervă Adrian Eugen Cristea detaliază ce s-a întâmplat după momentul execuției celor doi ”tirani” și ce au găsit soldații în poșeta fostei prime doamne imediat după clipele fatale.

 

S-a găsit o iconiță, dar în timpul acela nu i-am dat atenție, întrucât eram prins cu alte treburi”, amintește colonelul în rezervă în cartea ”A fi sau a avea”, scrie evz.ro.

 

Soţii Ceauşescu au fost acuzaţi şi judecaţi pentru genocid şi subminarea puterii de stat, întrucât au determinat în decursul vremii moartea a 60.000 de persoane, au organizat acţiuni armate împotriva poporului român şi a puterii de stat, au distrus bunuri obşteşti şi au încercat să fugă din ţară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuşi la bănci din străinătate.

 

Aceste acuzaţii formulate de completul de judecată al Tribunalului Extraordinar Militar au fost încadrate în categoria crimelor grave săvârşite împotriva poporului român.

 

Sentinţa a fost executată în 25 decembrie 1989, în jurul orei 14.45, în incinta garnizoanei din Tîrgovişte.

Comentarii Facebook