Ce păţeşti dacă nu ai cauciucuri de iarnă. Află care sunt sancţiunile aplicate de Poliţie


Poliţia Rutieră a avertizat că pentru echiparea necorespunzătoare a vehiculelor pe timp de iarnă, sancţiunile pot duce la retragerea certificatului de înmatriculare şi la amenzi usturătoare.

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind echiparea autovehiculului pentru iarnă, poliţia poate aplica sancţiuni ce prevăd retragerea certificatului de înmatriculare iar valoarea amenzii este de 630 de lei şi poate ajunge la 1.470 de lei, respectiv între 9 şi 21 puncte amendă.

"Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite", se arată într-un comunicat remis, marţi, potrivit MEDIAFAX.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto adaptarea permanentă a vitezei la condiţiile de drum şi trafic şi să aibă la ei o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

Comentarii Facebook