Ce bautura preferata au romanii


Romanii prefera cafeaua, laptele si nu se dau in vant dupa ceaiul verde, arata un studiu realizat de Institutul de Cercetari Alimentare (ICA).

Romanii consuma cel mai mult apa imbuteliata (66,2%), cafea (64%), lapte (53,4%), iar ceai (44,5%), a anuntat prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Studiul mai arata ca majoritatea romanilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde si nici compozitia acestuia.

"Teanina din ceaiul verde ajuta organismul sa se mentina relaxat si atent pe parcursul intregii zile. Cafeina din ceai actioneaza ca stimulent usor si, spre deosebire de cafeina din cafea, care isi face efectul imediat, se elibereaza mai incet din organism. Acest efect mai lent constituie un avantaj, intrucat starea de bine, de revitalizare pe care o induce in organism, se va prelungi cu mult fata de cea data de cafea. In plus, ceaiul verde reuseste sa combine perfect beneficiile apei pure cu placerea gustului", a explicat Mencinicopschi.

Numai 19% dintre participantii la acest studiu au spus ca au obiceiul de a bea ceai verde cald si doar 6% consuma ceai verde rece.

Cercetarea a fost realizata de Operations Research, cu sprijinul Lipton, in perioada ianuarie-februarie 2012, pe un esantion de 1.200 de persoane din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani.

Comentarii Facebook