Vineri 30 Septembrie

Ce a spus SABINA ELENA când a fost întrebată dacă îi urăşte pe maghiari

 

Sabina Elena, eleva din Covasna a fost amenințată cu moartea după ce şi-a pus pe cap bentiţa tricoloră de Ziua maghiarilor de pretutindeni, a declarat, a spus că nu îi urăște pe maghiari.

 

Nu. Nu am de ce să îi urăsc. Nu am declarat aşa ceva. Urăsc faptul că ei mă urăsc”, a mărturisit tânăra elevă.

 

Sabina Elena a spus că nu a plănuit să își pună bentița pe cap, în ziua de 15 martie. ”Nu am plănuit să-mi pun pun bentița. Pur şi simplu, în dimineaţa de 15 martie, m-am trezit şi mi-am pus-o pe cap. A fost ceva instinctiv. Alţi colegi nu au făcut acelaşi gest”, a povestit Sabina, la Realitatea TV.

 

Eleva a spus că problemele au început de Ziua Națională a României. ”Pe 1 decembrie, ca să putem intona imnul României în curtea şcolii, am depus o cerere la direcţiune. După insistenţe, s-a aprobat. După ce l-am intonat în pauza mare, ni s-au adresat cuvinte jignitoare, huiduieli, gesturi obscene din partea secţiilor maghiare. Pe 15 martie, chiar nu am putut să nu am nicio reacţie”, a povestit eleva.

 

Pe 15 martie, am fost atenţionată de o profesoară să nu mai port banderola tricoloră pe cap pentru că este ziua maghiarilor şi să nu îi provoc. Am venit şi luni cu această banderolă tricoloră pe cap. După ore, doamna dirigintă m-a rugat să nu o mai port pe cap pentru că numai despre asta se discută în cancelarie şi problema a fost ridicată la nivel naţional. Am întrebat-o dacă voi primi vreo sancţiune. Mi-a spus că da pentru că am folosit telefonul mobil în incinta şcolii. A doua zi, marţi, am venit cu tricolorul legat la brâu. A venit la mine cu o foarfecă în mână, cred că intenţiona să mi-l taie, dar nu a reuşit pentru că m-am împotrivit. A reuşit să mi-l dezlege şi să plece cu el, fără să îmi adreseze vreun cuvânt. Colegii au fost şocaţi”, a spus Sabina.

 

Mă simt foarte bine pentru că am văzut că atâţia oameni mă susţin şi sunt alături de mine. Sunt mândră că i-am făcut pe ceilalţi să se simtă mândri că sunt români. Voi continua să port tricolorul”, a mai spus Sabina.

 

Coroană cu însemnele steagului Ungariei, călcată în picioare în Piața Unirii de protestatari - VIDEO

Comentarii Facebook