CCR a dat undă verde pentru referendumul de redefinire a familiei



CCR a dat aviz favorabil iniţiativei de rezivuire a Constituţiei pentru redefinirea noțiunii de familie, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Astfel, judecătorii au decis cu şapte voturi "pentru" şi două "împotrivă" că legea pentru revizuire în sensul definirii familiei drept căsătoria între un bărbat şi o femeie, adoptată de forul superior al Parlamentului, respectă dispoziţiile constituţionale, conform Mediafax.

Decizia de marţi a Curţii Constuţionale vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că salută decizia Parlamentului de a adopta iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul redefinirii familiei şi precizează că referendumul va avea loc pe 7 octombrie.

Senatul a adoptat, marţea trecută, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Din totalul de 136 de senatori, 127 au fost prezenţi în plenul de marţea trecută. Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei a fost adoptată de Senat cu 107 "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri.

Dea aemenea, Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de trei milioane de cetăţeni.

Comentarii Facebook