Cât de real este șpagatul lui Van Damme între cele două camioane Volvo - VIDEO

 

Clipul în care Jean-Claude Van Damme a strâns 24 de milioane de vizualizări în doar 4 zile, fiind senzaţia industriei publicitare a anului.

 

Spotul este realizat de agenţia suedeză Forsman & Bodenfors, creatoarea unei serii impresionante de reclame pentru Volvo Trucks. Van Damme a stat în șpagat un minut între două TIR -uri Volvo în mișcare, clipul fiind parodiat în fel și chip.

 

 

 

Cât de real a fost clipul a precizat Andres Vilhelmsson, purtătorul de cuvânt al celor de la Volvo Trucks, într-un interviu acordat pentru publicaţia suedeză The Local.

 

Cascadoria este cât se poate de reală, jocul actoricesc e real, iar domnul Van Damme a realizat totul într-o singură dublă”, spune oficialul Volvo Trucks, care susţine că actorul belgian nu a fost ales deloc întâmplător. Scenariştii clipului, Björn Engström şi Martin Ringqvist, au venit cu ideea poveştii, iar întreaga echipă a căzut de acord cine să fie actorul din rolul principal. ”Dacă există o persoană care să facă ceea ce gândeam noi, acea persoană era Jean-Claude Van Damme. Trebuia să fie, este extrem de faimos pentru şpagatele pe care le realizează”, spune Vilhelmsson.

 

Clipul a fost filmat într-o dimineaţă de vară pe pista aeroportului spaniol Ciudad Real, aflat lângă Madrid. ”Filmul pe care îl vedeţi este prima dublă trasă în acea dimineaţă. Dar înainte am avut tone de repetiţii. Tensiunea a fost cam mare. L-am văzut pe un coordonator mai bine făcut al cascadoriei cum se bucură ca un copil după ce ne-a ieşit. Asta ar putea fi cea mai frumoasă amintire de la realizarea acestui clip”, spune Andreas Nilsson, omul care a semnat regia spotului Volvo Trucks, citat de Wall Street Journal.

 

Ce au făcut cei doi şoferi este pur şi simplu fantastic. Nu ştiu dacă aţi încercat asta vreodată, dar să conduci un camion în marşarier nu e chiar cel mai uşor lucru din lume. În plus, să faci asta în control total în timp ce te îndepărtezi de cel de lângă tine este foarte, foarte dificil”, afirmă regizorul clipului. Clipul a trebuit să fie tras dimineaţa devreme, între orele 8:05 şi 8:20, când soarele se afla în poziţia perfectă pe cer. Dacă filmarea ar fi eșuat, echipa ar fi trebuit să aștepte dimineața următoare pentru realizarea clipului.

 

Actorul a fost ancorat cu cabluri pentru siguranță. Picioarele sale nu stau direct pe oglinzi, ci pe două mici platforme aşezate pe oglinzile camioanelor. Elementele acestea au fost scoase la postprocesare şi nu sunt vizibile. ”Nu am vrut ca Jean-Claude Van Damme să cadă şi să-l pierdem. Nu am vrut să fim responsabili pentru moartea celui supranumit The Muscles from Brussels”, a mai spus Nilsson. ”În niciun moment nu a existat vreun pericol cu privire la acest aspect”, a încheiat acesta.


Comentarii Facebook