Care sunt alimentele care te scapă de mirosul de usturoi? Vezi ce spun cercetătorii



Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință americani, merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi.

Conform studiului realizat de cercetătorii americani şi publicat în Journal of Food Science, ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată de consumul de usturoi, scrie Daily Mail.

Respiraţia neplăcută rezultată în urma consumului de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta, sulfură de metil alil, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel fiind eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.

Participanții la studiu au mâncat usturoi în stare naturală, după care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente în lupta cu respiraţia neplăcută.

Dintre toate alimentele, merele au fost cele mai eficiente în acest proces.

De asemenea, toate alimentele care au dovedit că sunt eficiente sunt bogate în compuşi numiţi polifenoli, care descompun substanţele cu miros înţepător din usturoi. Aciditatea din sucul de lămâie ajută, de asemenea, în procesul de eliminare a acestui miros.

Pentru un rezultat mai bun, oamenii de ştiinţă recomandă combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci când acest lucru este posibil.

O cercetare anterioară a arătat că laptele poate reduce semnificativ concentraţiile de substanţe chimice care fac ca mirosul de usturoi să fie de lungă durată.

Comentarii Facebook