Care este cel mai sanatos meniu cu putinta


Cercetatorii britanici au realizat cel mai sanatos meniu cu putinta, muncind cativa ani si alegand produse din 4.000 de reclame.

Cercetatorii de la Leatherhead Food Research sustin ca meniul sanatos nu este si plictisitor, incluzand o serie de alimente sanatoase, repartizate in cele trei mese principale, dar si snacks-uri, scrie Daily Mail.

"Am vrut sa aratam ca mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie plictisitoare. Am efectuat zeci de teste in fiecare an, in ceea ce priveste gustul produselor alimentare, si am ajuns la o singura concluzie: indiferent cat de sanatos este un aliment, daca nu e si gustos, atunci nu se vinde", a declarat dr. Paul Berryman, seful organizatiei Leatherhead.

Din meniu nu lipseste o terina de somon proaspat si afumat, bogat in Omega 3 si DHA (acid docosahexaenoic), alaturi de o salata cu un dressing din ulei de masline extravirgin, pentru stabilizarea colesterolului.

De asemenea, in meniu a fost inclusa o farfurie cu pui, linte si legume, totul fiind bogat in proteine, iar acidul pantotenic din linte reduce oboseala si crestere performanta mentala.

Ca desert, puteti incerca un iaurt amestecat cu nuci si sos de caramel fara zahar, bun pentru digestie, dentitie si pentru controlul glucozei din sange.

Poate fi consumata si o bautura ce sa contina calciu, zinc, fier, potasiu, seleniu si magneziu, pentru imbunatatirea formei fizice.

Un shake din fructe de padure este recomandat celor care tin dieta, iar pentru iarna, o ciocolata calda, care ajuta la calmarea organismului seara.

Cercetatorii au mai mentionat la final si o tableta de carbune medicinal.

Comentarii Facebook