Care e preţul unui asasin plătit în România


După tentativa de asasinat, de vineri, de la Piatra Neamţ, asupra lui Bogdan Marara, subiectul terorismului şi a asasinilor profesionişti a redevenit subiect de discuţie.

Un agent sub acoperire, a dezvăluit potrivit antena3.ro, că preţul unui asasin profesionist variază între 8.000 şi 15.000 de euro.

"Pentru a omorî pe cineva, preţul de plătit este între 8.000 şi 15.000 de euro. Dacă nu ai cunoştinţe în lumea interlopă e foarte greu să ajungi însă la un astfel de profesionist. Trebuie să ştii pe cineva, care la rândul său te recomandă unor oameni. Nu ajungi niciodată să vorbeşti direct cu omul care face treaba. (...) oricum, băieţii te verifică inclusiv la poliţie. (...) Vine şi face treaba, a dispărut, nu-l ştie nimeni", arată sursa citată.

Pe lângă comiterea unui asasinat, mai există şi opţiunea de a angaja un profesionist pentru a "speria" pe cineva. Acesta fie îi va incendia maşina victimei, fie îi rupe o mână sau un picior. Acest serviciu se plăteşte cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de euro.

Acest subiect a fost reluat în discuţie după ce, vinerea trecută, la Piatra Neamţ, trei persoane au fost prinse în flagrant în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar, sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Potrivit oraganelor judiciare, în cazul unui deflagraţii, explozibilul găsit ar fi afectat o suprafaţă de 350 de metri pătraţi.

Comentarii Facebook