Duminica 28 Aprilie

Cafeaua în timpul sarcinii îți poate afecta copilul. Vezi aici care sunt efectele consumului de cafea la gravide


Viitoarele mame care beau mai multe cești de cafea pe zi riscă să dea naștere unor copii supraponderali. Efectele cafelei în timpul sarcinii pot fi resimțite și de mame în timpul nașterii, sugerează oamenii de știință.

Observaţiile au fost făcute de cercetătorii din Norvegia în urma unui studiu realizat pe o durată de 10 ani, timp în care au fost monitorizate aproape 6.000 de femei însărcinate.

În studiu, specialiştii au analizat date privind consumul alimentelor şi al băuturilor care conţi cafeină, precum ceai, cafea, ciocolată. Comparând aceste informaţii cu cele legate de copilul născut de fiecare participantă, specialiştii au identificat existenţa unei legături dintre cofeină şi greutatea copiilor la naştere. Mai exact, se pare că un consum zilnic de 200-300 mg de cafeină creşte şansele ca bebeluşul să fie catalogat drept prea mic în timpul sarcinii, cu 62 de procente.

O ceaşcă de cafea instant conţine în jur de 100mg de cofeină, în timp ce o ceaşcă de cafea la filtru are aproape 140mg cafeină. Totuşi, există şi cafenele în care se găseşte cafea ce conţine 300mg de cafeină pe cană.

Mai mult, rezultatele studiului sugerează că o singură cană de cafea consumată zilnic poate prelungi naşterea cu 8 ore.

Mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook