BOR nu a aplicat nicio sancțiune in cazul Episcopului Hușilor: S-a retras și rămâne un simplu călugăr


Sfântul Sinod a ”rezolvat” cazul Episcopului Hușilor, surprins în imagini în timp ce întreținea acte sexuale cu un alt bărbat. Episcopul Corneliu și-a depus cererea de retragere și va rămâne un simplu călugăr, fără să fie aplicate și alte sancțiuni.

În acest context, Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod. Sfântul Sinod a aprobat această solicitare şi a decis vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor, în vederea alegerii unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare, transmite Biserica Ortodoxă Română (BOR), scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al BOR a explicat că astfel cazul a fost închis.

n acest moment rămâne un simplu monah. Din punctul de vedere al Biserii Ortodoxe acest caz este încheiat. Nu se vor aplica alte măsuri. Momentan, nu ştim la ce mănăstire se va retrage", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Comentarii Facebook