Boc taie din benzina sefilor de institutii

Consumul de carburanti pentru masinile din dotarea institutiilor publice va fi redus cu 50%, ceea ce va duce la o economie de 27 de milioane de euro.

 

"Am decis ca, pana la sfarsitul anului 2010, sa reducem cu 50% consumul lunar de carburanti", a anuntat premierul Emil Boc. Consumul pentru masinile care deservesc ministri, secretari de stat sau pe cei asimilati acestora a fost redus de la 400 litri la 200 litri, la prefecturi, case de asigurari de sanatate si alte autoritati de profil reducerea va fi de la 350 litri la 175 litri pe luna, la consilii judetene de la 300 litri la 150 litri pe luna, iar la la consilii locale reducerea va fi de la 250 litri la 125 litri.

 

Premierul Emil Boc a spus ca aceasta reglementare vine sa suplineasca si un vid legislativ care a existat in privinta actelor normative care reglementeaza consumul pentru autoritatile locale si care a fost sesizat si intr-un raport al Curtii de Conturi. "Unele autoritati locale au respectat vechile normative existente din anul 2001, alte autoritati locale si-au impus prin hotarari ale consiliilor locale sau judetene normative proprii. De aceea astazi avem discrepante de la presedintii de consilii judetene care au un consum nelimitat la consilii judetene si primarii care au consum limitat pana in 200 litri", a mai spus Boc.

Comentarii Facebook