Boc: Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana. Nu e avantajos financiar pentru stat


Premierul Emil Boc a declarat ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana are carente: nu este avantajos pentru stat si sunt probleme in ceea ce priveste protectia mediului.

Boc a spus ca asteapta unele rapoarte pentru a-si putea forma o opinie.

"Nu sunt un fan al acestui proiect si sunt doua observatii majore: una ce tine de mediu, si astept ca specialistii nationali si internationali sa se pronunte, si, in al doile rand beneficiul pentru statul roman. Cred ca actuala forma a contractului nu este cea mai favorabila pentru statul roman. Sunt observatiile pe care le-am avut chiar inainte de a fi prim-ministru. Voi vedea cum vor evolua discutiile pe marginea acestui subiect si imi voi face un punct de vedere", a declarat Emil Boc, la TVR 1.

Premierul a spus ca inca nu poate vorbi despre modificarea contractului. "V-am spus doua dintre lucrurile la care m-am referit inca din trecut: contractul, care nu este in cea mai buna forma ca avantaj pentru statul roman asa cum a fost conceput si ar trebui rediscutat, si ca astept concluziile pe ceea ce inseamna componenta de mediu", a adaugat Boc.

Vicepresedintele PDL, Monica Macovei, a anuntat saptamana trecuta ca se opune proiectului si ca avizul de descarcare de sarcina arheologica pentru masivul Carnic este ilegala.

 

Vezi si...

Monica Macovei: Descarcarea de sarcina arheologica de la Rosia Montana este ilegala. Urmeaza exploatarea cu cianuri

Comentarii Facebook