Boc: Ministerul Sanatatii va continua negocierile cu medicii de familie

Premierul a spus astazi la Cluj ca nu este normal ca oamenii sa sufere din cauza negocierilor si a birocratiei. El sustine ca negocierile dintre Ministerul Sanatatii si medicii de familie vor continua pana la rezolvarea problemelor.

 

Emil Boc a declarat astazi la Cluj ca Guvernul a adoptat contractul-cadru inainte de 1 aprilie si ca de negocierile cu medicii de familie este raspunzator Ministerul Sanatatii. "Sper sa se gaseasca intelegere pentru ca nu este firesc ca oamenii sa sufere din cauza negocierilor sau a birocratiei", a spus premierul.

 

Asociatiile medicilor de familie acuza ca nu au fost consultate inainte de aprobarea normelor de aplicare ale contractului-cadru. Liderii organizatiilor profesionale au anuntat ca de la inceputul lunii aprilie nu mai elibereaza retete gratuite si compensate pentru bolnavi, pentru ca nu au semnat inca contractul-cadru cu Casele de Asigurari de Sanatate. Una dintre nemultumirile medicilor este legata de sumele mici prevazute in contractul din acest an, care, spui ei, nu vor ajunge pentru functionarea cabinetelor.

 

Ministrul Sanatatii, Csebe Attila, a spus ca protestul este nejustitificat si ca acesta va aduce grave prejudicii bolnavilor.

Comentarii Facebook