BitTorrent vrea să distribuie legal torrenţii cu filme şi muzică



Directorul companiei BitTorrent crede în legalizarea reţelei şi ditribuirea de conţinuturi fără vreo urmă de ilegalitate.

Matt Mason, director executiv de marketing la BitTorrent, a făcut o serie de declarţii în care şi-a exprimat încrederea în potenţialul de legalitate al reţelei. BitTorrent vrea să intre pe făgaşul legalităţii urmând exemplele celor de Apple, Google sau Amazon, prin distribuirea legală de filme, muzică sau cărţi în format digital, începând din 2013.

Compania a înregistrat până în acest moment peste 160 de milioane de utilizatori prin cele două aplicaţii, BitTorrent şi uTorrent. 40 de milioane folosesc zilnic serviciile reţelei, astfel că, Mason a explicat că vrea să abordeze marii jucători din industria cinematografică şi muzicală, în vederea încheierii unui parteneriat.

"Modul prin care rezolvi problema distribuţiei de conţinut este să nu blochezi accesul la el. Nimeni nu vrea să reprezinte doar nişte canale de transfer. Suntem deja acest lucru şi suntem foarte buni, ca urmare avem toate şansele să nu întâmpinăm probleme ăn această tranziţie", a declarat Mason, conform realitatea.net.



Comentarii Facebook