Biserica Evanghelică se dezice de referendumul pentru familie: Un referendum iniţiat de o putere dictatorială nu poate fi susţinut


Referendumul pentru modificarea Constituției astfel încât căsătoria să fie redefinită drept uniunea unui bărbat cu o femeie urmează să fie votat în acest final de săptămână. Cu toate că Biserica Ortodoxă s-a implicat activ în susținerea acestui referendum, reprezentanții Bisericii Enaghelice sunt de partea opusă în ceea ce privește susținerea acestui demers.

Biserica Evanghelică își transmite mesajul sub forma unui cuvânt și nu a unui apel. Nu este și nici nu va exista o poziție oficială, transmit reprezentanții instituției religioase, pentru că forul supreme, Sinodul, se întrunește abia în luna noiembrie. Chiar și așa, Biserica Evanghelică descrie căsătoria dintre un bărbat și o femeie drept o rânduială sfântă ce trebuie respectată și cinstită, temelia unei societăți creștine, potrivit rfi.ro.

Mai departe însă, Prezidiul B.E.C.A.R. găsește și motive negative care pun sub dubiu acest referendum. Iar mesajul Bisericii Evanghelice în acest sens este cât se poate de dur și sugerează clar că referendumul ar fi de fapt un pretext pentru atingerea altor scopuri, în principal politice.

Căsătoria nu este contestată şi nu trebuie apărată. Nici chiar referendumul nu va aduce vreo modificare substanțială. Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea a justiţiei, a nepotismului, ostilităţii faţă de UE şi democraţie. Face abuz de buna credinţă a populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credincioşiei şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici. (…)Un referendum care este iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare, nu poate fi susţinut”, se arată în cuvântul Bisericii Evanghelice

Sub semnul libertăţii evanghelice şi în anul libertăţii evanghelice, fiecare este liber după buna credinţă şi conştiinţă să participe sau nu la referendum”, își încheie mesajul episcopul Reinhart Guib.

Referendumul pentru familie are loc în 6 și 7 octombrie.

Comentarii Facebook