Berea combate depresia

 

Consumul de bere în cantități moderate combate depresia, potrivit unui studiu al institutului Nord-Trondelag Helath Study din Norvegia.

 

Specialiștii au făcut un studiu pe 38.000 de persoane și au constatat că cei care consumă bere moderat prezintă un risc scăzut de depresie, în timp ce persoanele care nu consumă bere deloc sau o fac în cantități foarte mari sunt predispuși la această boală, informează un comunicat al Centrului de Studii despre Bere, Sănănate şi Nutriţie din Bucureşti.

 

Depresia este o boală reală, este o tulburare a stării afective, care duce la instalarea unei stări de tristeţe sau de pierdere a speranţei pentru o perioadă mai lungă de timp, iar berea poate fi un aliat în combaterea apariţiei acesteia. Ceea ce nu trebuie uitat însă este că efectul benefic al berii, şi în acest caz, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate”, spune Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

 

Specialiștii susțin că legătura dintre non-băutori şi depresie are o conotaţie de natură socială, abstinenţii având mai puţini prieteni apropiaţi decât consumatorii de alcool în general şi bere în particular.

 

De asemenea, cei care nu consumă alcool au unele trăsături de personalitate care conduc atât la abstinenţă, cât şi la depresie.

Comentarii Facebook