Beneficiile surprinzătoare ale mersului la plajă


Potrivit oamenilor de știință, care au studiat efectele expunerii la soare asupra sănătății umane, există mai multe beneficii asupra organismului, decât există riscuri de apariție ale cancerului de piele.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh sugerează că lumina soarelui ajută la reducerea presiunii arteriale, scăzând riscul de apariţie a atacului de cord şi a atacului cerebral. În acelaşi timp, specialiştii susţin că lumina soarelui ne poate prelungi viaţa.

În urma analizelor s-a constatat că radiaţiile UV eliberează un compus ce are ca efect scăderea tensiunii arteriale. Specialiştii au mărturisit că înainte de realizarea unei concluzii sigure, va fi nevoie de mai multe studii pentru a stabili dacă, cu adevărat, expunerea la soare este sau nu benefică.

Producerea compusului care reduce presiunea arterială este realizată separat de fabricarea în corp a vitaminei D (al cărei nivel creşte după expunerea la soare). Experţii au explicat că până acum, se credea că beneficiile aduse de soare asupra corpului uman se datorează doar vitaminei D.

În timpul cercetării, dermatologii au studiat presiunea arterială a 24 de voluntari care, mai întâi, au expuşi la radiaţii UV stând 20 de minute sub lămpi cu infraroşu. Ulterior, într-o a doua parte a studiului, voluntarii au fost aşezaţi iar sub lămpi, doar că de data aceasta ei erau expuşi doar la căldură, razele UV fiind blocate.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook