Dieta specială după Paște


Nutritionistii spun ca toxinele acumulate de sarbatorile pascale ne fac sa ne simtim mai lipsite de pofta de viata. Motivul? Corpul nostru consuma din ce in ce mai multa energie ca sa le elimine.

La inceputul unei cure de dezintoxicare, poate aparea balonarea, insa aceasta nu e decat lupta alimentelor bune cu toxinele care le rascoleste puternic.

Pestele se mananca cu salata. Daca mananci peste, specialistii recomanda sa nu-l consumi cu cartofi, orez sau paine. Combinarea lor ingreuneaza digestia si produce fermentatie, fapt ce favorizeaza aparitia toxinelor.

In schimb, il poti combina cu fasole verde, rosii, spanac, vinete si dovlecei, toate gatite la abur sau la cuptor. Daca totusi alegi sa consumi carne alba cu cartofi, le poti consuma cu o salata. Ea ajuta la drenarea ficatului.

Cartofii, fierti sau la abur. O alta regula importanta tine de modul in care combini legumele bogate in amidon, cum sunt fasolea, orezul si cartofii. Nutritionistii recomanda sa fie preparati la abur sau fierti cu putin ulei de masline si serviti cu o salata. Acest lucru ajuta la digestie si la asimilarea vitaminelor si a mineralelor in corp.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook