Beneficiile consumului de usturoi. Vezi ce afecțiuni tratează


Unele afecțiuni ale organismului nu necesită neapărat tratament medicamentos, anumite plante si legume fiind un înlocuitor natural foarte bun pentru pastile.

Usturoiul este una dintre plantele cu cele mai multe beneficii asupra organismului, acesta fiind chiar un antibiotic și antistafilococ natural.

Recunoscut de specialiști de-a lungul timpului pentru proprietățile sale vindecătoare, usturoiul conține sute de substanțe chimice care pot combate afecțiuni foarte variate, de la scăderea tensiunii articulare, până la substituirea analgezicelor.

Amelioreaza durerea

Usturoiul se foloseste pentru calmarea durerilor in cazul afectiunilor de urechi sau dantura. In privinta primelor, exista tratamente naturiste pe baza de usturoi si ulei, din care se face un tampon pentru ureche.

Bun pentru slabit

Usturoiul reduce stocarea grasimilor, de aceea acesta este recomandat in dietele pentru slabit. Conform unui studiu realizat de Departamentul de Biochimie si Nutritie (Institutul Central de Cercetare in Nutritie, India), usturoiul reduce cantitatea de colesterol din organism. In dieta cu usturoi se foloseste o pasta obtinuta din usturoi proaspat, amestecat cu miere si otet din mere. O alta dieta se tine pe baza de usturoi si orez.

Trateaza raceala si gripa

Usturoiul contine substante antibacteriene si antivirale, care protejeaza organismul de migrene, raceli, probleme respiratorii. Planta poate fi consumata sau folosita pe post de cataplasma in cazul unei raceli mai serioase, pentru a lupta impotriva tusei.

Citește mai multe pe ele.ro.

Comentarii Facebook