Basescu nu vrea sa declare stare de urgenta pentru ca ar presupune ordonante militare


Presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu este oportuna declararea starii de urgenta, deoarece acest lucru ar presupune emiterea de ordonante militare.

"Am primit si solicitarea publica a domnului presedinte Ponta, iar astazi am primit scris de la presedintele Consiliului Judetean Buzau solicitarea publica de a institui starea de urgenta. De altfel, domnul presedinte Ponta a si mentionat ca sunt dispusi sa vina in Parlament pentru a valida emiterea decretului de instituire a situatiei de urgenta. stiu ca se incearca aproape cu disperare atragerea in dispute publice a presedintelui. Din pacate, nu am nici disponibilitatea pentru asa ceva si nici nu este cazul sa fin in dispute intr-un moment in care oamenii sufera. De aceea, tin foarte mult sa precizez ce ar insemna daca as raspunde solicitarii domnului presedinte Ponta si a presedintelui CJ Buzau", a afirmat Traian Basescu.

 

Presedintele a adaugat ca, potrivit articolului 93 din legea 453/2004 pentru aprobarea OUG 1 din 1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, instituirea starii de urgenta ar presupune ca toate masurile administrative sa se ia prin ordonante militare, iar unitatile militare sa fie pregatire de lupta.

Comentarii Facebook