Basescu cere ca femeile sa se pensioneze la 63 de ani. Presedintele a retrimis Legea pensiilor in Parlament

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca retrimite in Parlament Legea pensiilor si ca solicita reducerea varstei de pensionare a femeilor la 63 de ani.

 

Seful statului a spus ca nu are nicio observatie legata de legalitatea legii, dar ca nu este de acord cu stabilirea aceeasi varste de pensionare pentru femei si barbati.

 

"Plecand de la premisa ca aici discutam despre femei, ca au serviciu, trebuie sa recunoastem ca realitatea sociala din Romania ne arata ca o femeie care are serviciu, in sectorul privat sau de stat, mai are si un serviciu acasă, fiind prima si cea mai importanta responsabila de gestionarea treburilor casnice, de cresterea copiilor. Deci, femeile fac o dubla munca in Romania", a spus Basescu. El sustine ca, potrivit formulei actuale a legii, varsta de pensionare creste la barbati cu 3 ani, de la 62 la 65, iar la femei cu 7, de la 58 la 65.

 

"Am hotarat sa retrimit Parlamentului Legea pensiilor, considerand oportuna modificarea articolului 53, alineat 1, al legii, in sensul stabilirii varstei standard de pensionare pentru femei la 63 de ani", a anuntat seful statului.

Comentarii Facebook