Avionul prăbușit la Cluj era defect. Pilotul Adrian Iovan ar fi cerut amânarea zborului

 

Pilotul Adrian Iovan ar fi cerut ca zborul pentru prelevarea de organe de la Oradea sp fi amânat, după ce ar fi fost identificate unele probleme, la inspecţia tehnică a aeronavei. Medicii nu au fost de acord. 

 

Surse citate de Mediafax, precizează că Adrian Iovan ar fi cerut o amânare a zborului de la Bucureşti la Oradea, dar medicii s-au opus. ”Măcar să trecem de zona muntoasă”, ar fi spus pilotul Adrian Iovan.

 

Avionul s-a prăbușit pe raza comunei Horea, la granița județelor Cluj și Alba. Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, au murit, iar avionul de mici dimensiuni, de tip BN2, s-a făcut praf.

 

Alți patru pasageri au fost răniți grav, iar un al cincilea medic, Radu Zamfir, a scăpat cu cțteva zgârieturi. 

 

În avion se aflau patru medici: Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta Aurelia Ion şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Căutările avionului au durat circa 6 ore, fiind demarată o anchetă pentru a se vedea de ce s-a acționat atât de greu. Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion ar fi murit de frig.Cauza morții pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aurelia Ion. Cele 6 ore în FRIG i-au omorât

Comentarii Facebook