Avertismentul Poliției pentru toți utilizatorii Facebook. La ce profiluri trebuie să fii atent



Poliția Română a lansat o campanie de conștientizare privind pericolul atacurilor virtuale și furtului de identitate prin intermediul rețelelor sociale.

Profilurile de Facebook pot fi false și pot ascunde în spatele lor persoane rău intenționate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate și alte atacuri virtuale”, anunță IGPR.

Astfel, pentru depistarea unui profil de facebook fals, oamenii legii recomandă:

- Interesați-vă dacă vreuna dintre cunoștinţele voastre comune s-a întâlnit vreodată cu persoana respectivă;

- Cu ajutorul motoarelor de căutare puteți afla detalii despre persoanele care vă solicită prietenia, fiind cu atât mai ușor, atunci când pretinde că a studiat la vreo școală de renume sau are o funcție la o companie cunoscută;

. - Examinați fotografiile și albumele cu atenție. O persoană reală va avea de obicei fotografii cu prietenii şi familia şi a făcut comentarii la alte fotografii ale persoanelor cunoscute în legătură cu evenimente la care au participat împreună;

- Observați dacă este etichetat în alte postări ale prietenilor.

Chiar dacă este o persoană reală, polițiștii recomandă să nu trimiteți niciodată fotografii personale celor pe care nu îi cunoașteți.

Comentarii Facebook