Miercuri 24 Aprilie

Avertisment MAE privind criza din Siria: Avem peste 10.000 de români acolo



Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, luni, că, în prezent, în Siria, se află peste 10.000 de cetățeni români, țara noastră fiind printre puținele state ale lumii "care are ambasada, încă, deschisă la Damasc și operațională".

"În Siria, la ora actuală avem peste 10.000 de cetățeni români care se află pe teritoriul statului sirian. Pot să precizez că, începând cu 2011, momentul declanșării conflictului militar din Siria, Ministerul Afacerilor Externe a repatriat, prin mijloace proprii, un număr de aproximativ 700 de cetățeni români", a declarat directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, informează HotNews.ro.

Oficialul MAE a mai precizat că "un alt număr, mult mai însemnat" de români aflați în Siria au reușit să se repatrieze în România pe cont propriu.

"Situația din Siria este una deosebit de periculoasă. România este printre puținele state ale lumii care are ambasada, încă, deschisă la Damasc și operațională. Este singura ambasadă a unui stat membru al Uniunii Europene care activează acolo", a mai spus directorul general al Departamentului Consular.

Comentarii Facebook