ATENȚIE! Milioane de conturi Google afectate din cauza unor aplicații malițioase



Câteva milioae de conturi Google au fost corupte din cauza unor aplicații malițioase de Android.

Sistemul de operare creat de gigantul din Mountain View pentru mobile a devenit din ce în ce mai sigur, iar pe Google Play nu prea mai găsești multe aplicații problematice. Din păcate, flexibilitatea aceleeași platforme a ajuns să stea la baza infectării cătorva milioane de conturi Google ce erau asociate unor smartphone-uri și tablete cu Android, scrie playtech.ro.

Totul pleacă de la niște aplicații malițioase ce sunt descărcate din afara magazinului Google. Acestea ajung să vă infecteze tableta cu un virus prin exploatarea unei vulnerabilități de securitatea grave în sistemului de operare. La scurt timp după, preiau complet controlul tabletei sau telefonului și, fără nici un fel de confirmare din partea proprietarului, încep să vă instaleze și alte programe la fel de bine intenționate.

Aplicațiile se ascund în spatele unor nume csimple, precum Perfect Cleaner, WiFi Enhancer sau StopWatch, însă cei care le instalează se trezesc după câteva minute sau câteva ore cu multe alte programe instalate în fundal. O problemă și mai mare o reprezintă faptul că în asemenea circumstanțe, numele vostru de utilizator Google și parola aferentă sunt utilizate pentru publicarea de review-uri false la aplicațiile pe care tocmai le-ați instalat.

Numele troianului care provoacă aceste probleme este Googligan, iar la ultimul inventar, viteza cu care Googligan infectează noi aparate este de 13.000 pe zi, iar ritmul pare să crească.

Din fericire, aceste aplicații nu sunt disponibile pentru descărcare din Google Play Store, datorită sistemului anti-malware al Google. Singurul mod de a intra în contact cu astfel de aplicații mallware este prin intermediul magazine terțe de aplicații.

Comentarii Facebook