ATENȚIE, a apărut o nouă înșelătorie prin telefon! Cum vor să îi păcălească pe oameni pentru a le da bani



O nouă înșelătorie prin telefon a apărut în România, tot pe modelul ”Accidentul”.

Acum, în loc de avocați care cer victimelor bani pentru a ajuta un membru, escrocii se dau drept medici și le solicită acestora bani drept avans pentru o operație complicată, a unui membru apropiat al familiei, care a fost implicată într-un accident.

Un bărbat a relatat pe rețelele sociale întâmplarea pățită hciar de soacra sa, acesta fiind la un pas de a pica în plasa infractorilor.

Soacra mea a fost sunata pe telefonul fix acuma seara, 14 octombrie 2017, de niste insi care s-au dat drept medici, si i-au inscenat un asa zis caz de urgenta, cum ca sotia mea (fiica soacrei) ar fi avut un accident si are coloana fracturata. Soacra mea s-a speriat atat de tare si a intrat in jocul lor incat a deconspirat o groaza de informatii personale: numei dansei, al sotiei mele, numele meu, ca avem doua fete si ca ele stau ziua acolo dar seara le aducem acasa. I-au dat la telefon pe cineva care a imitat-o pe sotia mea plangand, cu rugamintea sa le dea niste bani de avans de operatie... Dumnezeu insa a intervenit si a facut ca in timpul convorbirii sa sune sotia mea pe mobilul mamei sale, si cand au auzit inselatorii si-au dat seama ca sunt deconspirati si au inchis. Eu cred ca erau foarte aproape geografic, pentru ca planul era sa o tina la telefon pana ar fi sosit un curier la care sa ii dea toti banii din casa. Am sunat la politie si s-au bucurat si ei ca nu am cazut in plasa lor”, a scris bărbatul pe Facebook.

Comentarii Facebook