Asediu la Ministerul Finantelor. Ministrul Ialomiteanu s-a baricadat in birou, dar a fost scos de agentii SPP - VIDEO

UPDATE (ORA 22.20)

 

Ministrul Gheorghe Ialomitianu a parasit Ministerul Finantelor protejat de agentii SPP, anunta Realitatea Tv.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Cateva sute de functionari de la Ministerul de Finante refuza sa paraseasca institutia si sa ii permita ministrului Gheorghe ialomitianu sa iasa din birou.

 

Angajatii au inceput protestul miercuri la pranz, nemultumiti de faptul ca nu si-au primit de doua luni suplimentele salariale, care ajung chiar si la valoarea unui salariu lunar. Negocierile avute de reprezentantii functionarilor cu conducerea Ministerului au esuat.

 

In cursul serii, ministrul a incercat sa paraseasca cladirea, dar a fost impiedicat de protestatari. El s-a intors in biroul sau, iar functionarii au batut cu pumnii si picioarele in usa. Protestatarii au scandat "Demisia", "Lasule", Hotii" si "Banii".

 

"Fostii ministri de Finante nu au rezolvat problema. Nu am de ce sa imi dau demisia, atata timp cat incerc sa ii ajut. Trebuie sa asigur un sistem de salarizare echitabil. O sa negociem doar in conditii de legalitate, actualul sistem de stimulente nu este legal", a spus Ialomitianu cand a incercat sa iasa din birou.

 

Potrivit adevarul.ro, la ora 21.30 cei patru jandarmi care pazesc intrarea in sediul ministerului erau depasiti de situatie, in cladire poate intra cine vrea.

 

In cursul serii, la Ministerul de Finante au sosit liderii sindicatelor din invatamant si din Politie, care au anuntat ca se solidarizeaza cu protestul finantistilor.

 

"Atunci cand combaterea evaziunii fiscale va fi realizata de angajatii Ministerului Finantelor, astfel incat sa poata spune orice roman ca nu mai avem evaziune fiscala, cei de la Finante si-au facut datoria, putem vorbi de stimulente. Din nefericire, performantele nu sunt pe masura solicitarilor in vederea asigurarii de stimulente", a declarat premierul Emil Boc la TVR.

Comentarii Facebook