Arestat pentru o poza de pe Facebook. Vezi ce a pățit un tânăr din Marea Britanie



Un tânăr din Marea Britanie, Linford House, a fost arestat de poliția din Kent după ce a postat o poză pe rețelele de socializare Facebook și Twitter.

Tânărul în vârstă de 19 ani și a petrecut noaptea după gratii din cauza postării unei fotografii ce aduce ofense memoriei militarilor căzuți în război.

House a postat o poză cu o floare de mac arzând. El a făcut acest gest în ziua în care întreaga ţară celebra aşa-numita Rememberance Day( Ziua Macilor), sărbătoare menită să omagieze memoria soldaților căzuți în război.

În vreme ce au criticat gestul stupid şi ofensator al tânărului, majoritatea comentatorilor de pe reţelele de socializare s-au declarat uimiţi de decizia exagerată a poliţiei.

"Care a mai fost rostul câştigării oricărui Război da, în 2012, poţi fi arestat pur şi simplu de poliţia din Kent pentru că arzi o floare de mac?", s-a întrebat David Allen Green, jurnalist şi avocat, informează Daily Telegraph .

Nick Pickles, directorul organizaţiei pentru apărarea drepturilor civile Big Brother Watch a catalogat arestarea drept "ridicolă". "Nu este ilegal să ofensezi oameni şi, oricât de idioată şi insensibilă ar fi fotografia, cu siguranţă că nu merita o arestare", a declarat acesta.

Comentarii Facebook