Angela Merkel facea drumetii cu rucsacul in spate in Fagaras si Mamaia


Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a dezvaluit o parte din lucrurile dezvaluite de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care i-a povestiti ca facea drumetii in Romania, in tinerete.

"Nu vreau sa supraevaluam importanta relatiilor personale, dar oricine a practicat, s-a implicat in politica externa, stie bine ca si aceste relatii conteaza. Speram sa le si putem folosi", a spus Marga, intr-un interviu la The Monney Channel.

Ministrul de Externe a dezvaluit ca Merkel cunoaste tara, venind de doua ori in excursii "cu rucsacul in spate", prima data in zona muntilor Fagaras, iar apoi in statiunea Mamaia.

"Avea un trecut de calatorii in Romania, ca studenta cu rucsacul mergea in Muntii Fagaras. Mai tarziu, tot cu rucsacul in spate, stiti bine ca tinerii germani calatoresc mult, a fost la Mamaia, deci stia bine Romania concreta, terestra sa spunem asa. In calitatea sa de acuma, a cunoscut si Romania politica", a mai spus Andrei Marga.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost ultima data in Romania, in toamna anului 2010, cand i-a fost acordat titlul de "Doctor honoris causa" al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook