Angajaţii TVR întra în grevă japoneză luni, nemulțumiți de concedierile anunţate

 

SPUSTV, sindicatul reprezentativ din Televiziunea Română, organizează luni, 3 septembrie, o grevă japoneză față de hotărârea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice de a concedia circa 980 de angajaţi.

 

Greva de tip japonez se va desfăşura luni, 3 septembrie, începând cu ora 00.00 până la ora 24.00, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX de Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din TVR (SPUSTV). Angajaţii TVR sunt invitaţi să poarte pe parcursul zilei de luni banderole albe pe unul din braţe, iar pe banderole să fie inscripţionat cuvântul "Protest". "Greva de tip japonez nu implică întreruperea activităţii în SRTv", se mai spune în comunicatul sindicatului.

 

În acelaşi comunicat, SPUSTV le mulţumeşte membrilor din Consiliul de Administraţie al TVR ”pentru mărinimia” de care au dat dovadă şi ”generozitatea” cu care au renunţat la 980 de oameni, pe care i-au tratat ”ca pe nişte simple numere”. ”Suntem convinşi că aţi petrecut multe nopţi albe în faţa oglinzii gândindu-vă la soarta Televiziunii Române, pe care zilele acestea clamaţi sus şi tare că o iubiţi şi vreţi să o apăraţi. Din păcate, această manifestare de iubire vine un pic cam târziu, după ani în care dumneavoastră sau partidele pe care cu cinste le reprezentaţi în Consiliul de Administraţie şi-au bătut joc de «bătrâna doamnă» a audiovizualului românesc. Ani la rând, ne-aţi tratat ca simple slugi puse să răspundă nevoii dumneavoastră de portavoce. Ani la rând, posturile plătite regeşte au fost adevărate sinecuri cu care preşedinţi de partid, de stat sau şefi de guvern şi-au recompensat servilii jurnalişti cu carnet de partid sau fără”, se spune în comunicatul SPUSTV.

 

În comunicat se mai spune că, ”ani la rând, contracte bănoase cu diverse firme obscure au devalizat bugetul TVR", în timp ce oamenii din Televiziunea Română "îşi plăteau cu greu ratele la bancă sau făceau împrumuturi pentru rechizitele copiilor”.

 

SPUSTV îi invită pe membrii Consiliului de Administraţie al TVR să se restructureze la rândul lor, pentru a fi astfel solidari cu cei 980 de angajaţi ai televiziunii care urmează să fie daţi afară. Sindicatul îi roagă pe membrii CA să nu uite că "primii care trebuie să îşi ia la revedere de la statutul de tvr-ist sunt acei manageri alături de care precedentele consilii de administraţie şi-au bătut joc de soarta Televiziunii Române", precizându-le totodată că sunt "o pată pe obrazul Televiziunii Române".

Comentarii Facebook