Miercuri 24 Aprilie

Angajatii de la Finante vor primi sporurile pe lunile august si septembrie! VEZI ce a declarat ministrul Gheorghe Ialomiteanu

 

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiteanu, le-a promis sindicalistilor ca vor primi saptamana viitoare stimulentele pe lunile august si septembrie. 

 

Ialomiteanu le-a spus protestatarilor, cocotat pe un scaun, ca va fi constituita o comisie care va stabili cine urmeaza sa primeasca sporurile, pentru a nu aparea situatii in care si directorii sa primeasca stimulente.

 

"Am negociat cu liderii sindicali si am ajuns la puncte comune. In primul rand, am decis deblocarea platii stimulentelor, prin analiza de catre o comisie sindicate-minister, sa vedem cum au repartizat directorii banii. Vrem ca cei care au muncit sa fie rasplatiti. Nu vreau ca directorii sa fie beneficiari ai stimulentelor. Vrem ca stimulentele sa se acorde in mod corect. Marti, in Parlament, am cerut liderilor de partid sa vina sa treaca legea. Veti primi salarii in mod corect. Vreau, ca ministru, sa asigur un sistem de salarizare echitabil. Legea se va vota marti in Parlament. Salariile vor fi decente si nu veti mai depinde de aceste stimulente. Vom debloca situatia august-septembrie. Vreau sa elimin distribuirea stimulentelor dupa bunul plac", a declarat Gheorghe Ialomiteanu, ministrul Finantelor.

 

"Ministrul a fost de acord se vor da stimulentele pe lunile august si septembrie. Maine cele doua organizatii vor verifica stimulentele astfel incat sa nu li se dea la unii 100 de milioane si la altii 200 de lei. Din solidaritate pentru colegii din tara aceste liste nu pot fi verificate de noi in doua trei ore",  a declarat Sebastian Oprescu, presedintele SNFP.

 

Ministrul Finantelor a mai promis ca legea privind salarizarea bugetarilor va trece saptamana viitoare prin parlament si si salariatii vor primi lefuri decente.

 

Comentarii Facebook