Miercuri 25 Noiembrie

Anchetă într-un nou caz al jocului ”Balena Albastră”. Ce indicaţii a primit o tânără pe mobil

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a anunţat, marţi, că o tânără, instituţionalizată la Codlea, a fost victima jocului ”Balena albastră”.

 

Tânăra a primit un cod pe telefonul mobil şi locaţia unde ar fi fost în siguranţă pentru a se sinucide. 

 

România este tulburată, de câteva zile, de un joc neobişnuit, periculos, inventat de un rus, care se presupune că a dus până acum la moartea a 130 de copii, în ţările ex-sovietice. «Balena Albastră» este jocul despre care se presupune că îndeamnă jucătorii la sinucidere. Prima presupusă ”victimă“ din România a acestui joc malefic a fost o tânără de 19 ani, din Codlea, urmată de cinci elevi de la Iaşi şi, recent, de o copilă de 13 ani din Timişoara”, se arată într-un comunicat al DGASPC Braşov, semnat de directorul general al instituţiei, Gheorghe Durnă.

 

Reprezentanţii DGASPC Braşov spun că tinerii şi copiii intră în acest joc din curiozitate, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu tânăra de 19 ani, instituţionalizată la Complexul de Servicii „Măgura“ Codlea.

 

Tânăra susţine că a primit, cu această ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o hartă cu locaţia ei şi o îndrumare spre o anumită stradă din localitate, unde ar fi fost în siguranţă. În acel moment, fata s-a speriat, şi-a deconectat telefonul şi a anunţat conducerea centrului, care, la rândul său, a sesizat secţia de poliţie din localitate, care a demarat cercetări în acest caz”, se arată în comunicatul citat.

 

DGASPC Braşov a sesizat toți şefii centrelor din subordine în legătură cu pericolele existente.

 

Pentru a evita aceste lucruri, părinţii ar trebui să le explice minorilor că internetul nu este doar un loc de joacă şi că nu au voie să vorbească cu străini, să limiteze accesul la jocurile în reţea şi, cel mai important, să îi înveţe pe aceştia să le spună de fiecare dată tot ce se întâmplă, atunci când au temeri, frici sau nu înţeleg ceva”, mai precizează sursa citată, conform Mediafax.

.

Comentarii Facebook