Amendă URIAȘĂ primită de Google din partea UE, Trebuie să plătească aproape 2.5 miliarde de euro


Compania Google a primit o amendă de 2.42 miliarde de euro din partea Uniunii Europene, pentru că a denaturat rezultatele căutărilor în favoarea propriului serviciu de căutare a cumpărăturilor.

Companiile care sunt vinovate că au încălcat regulile europene pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri globală. În cazul Google, amenda se putea ridica la 9 miliarde de dolari, dar a fost stabilită la 2,4 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Cazul analizat de Comisia Europeană a fost declanşat de mai multe plângeri din partea competitorilor americani şi europeni, plângeri care au du la o anchetă desfășurată pe parcursul a șapte ani asupra celui mai popular motor de căutare, potrivit surselor citate de Reuters.

Autoritatea care reglementează competiţia în Uniunea Europeană a mai amendat Google în aprilie 2015 pentru că deforma rezultatele de căutare pe internet pentru a favoriza serviciul său de cumpărături, afectând astfel atât competitorii, cât şi consumatorii.

Totuși, Google susţine că autorităţile au ignorat competiţia din partea retailerilor online precum Amazon şi eBay.

Cea mai mare valoare a unei amenzi, de 1,06 miliarde de euro, a fost primită de producătorul american de chipuri Intel, în 2009.

Comentarii Facebook