Ambasadorul SUA: Multe averi din Romania sunt acumulate prin coruptie


Ambasadorul SUA in Romania, Mark H. Gitenstein, a adeclarat la Constanta ca Fiscul din Romania este pus in dificultate pentru ca multe averi sunt acumulate si prin modalitati de coruptie.

"Ceea ce am intentionat cand am spus ca este necesara modificarea articolul 44 (din Constitutie, n.r.) se refera si la faptul ca, in momentul de fata, Fiscul din Romania are dificultati in analizarea averilor cetatenilor romani, care de foarte multe ori sunt acumulate si prin modalitati de coruptie", a explicat ambasadorul, citat de NewsIn.

Mark H. Gitenstein a dat ca exemplu modul in care lucreaza Fiscul din SUA si Marea Britanie. "SUA si Marea Britanie, care impreuna au aproximativ 800 de ani de experienta in protejarea averii private - si probabil ca acesta este spatiul geografic si cultural care are cea mai mare experienta in protejarea proprietatii private - au gasit o modalitate de a proteja proprietatea privata, pe de o parte, si de a-i pedepsi pe cei care acumuleaza averi ilicite, pe de alta parte. Nu exista niciun motiv pentru care Romania sa nu poata sa faca acelasi lucru", a subliniat ambasadorul SUA.

Mark H. Gitenstein a vizitat al Constanta crucisatorul USS Montgomery, care a acostat cu o zi in urma in Portul Constanta. Ambasadorul a sustinut acolo o conferinta de presa, alaturi de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si de presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Comentarii Facebook