AMĂNUNTE despre lovitura de stat din Turcia. Care este acum situația

 

Lovitura de stat din Turcia a eșuat, dar 200 de persoane au murit.

 

Generalii și coloneii care au pus la cale lovitura de stat au fost fie arestați fie demiși, iar cel puţin 104 indivizi implicaţi în tentativa de lovitură de stat militară au murit în confruntări cu forţele de ordine, a declarat generalul Ümit Dundar, noul şef al Statului Major al armatei turce, adăugând că alte 90 de persoane au murit, bilanţul total fiind de 194 de morţi.

 

”Tentativa de lovitură de stat a fost blocată", a declarat generalul Umit Dundar, precizând că 104 persoane care au lansat complotul au murit, conform Mediafax.ro.

 

Despre cei 90 de morți, 43 de agenţi ai Ministerului de Interne şi 47 de civili, Dundar a spus că sunt martiri.

 

Un procuror din districtul Gölbaşi a declarat că 42 de persoane au murit la Ankara. Iniţiatorii loviturii de stat au omorât 20 de agenţi de poliţie într-un atac lansat la sediul Forţelor speciale turce, în Ankara.

 

Doi angajaţi au fost ucişi la compania de telecomunicaţii Turksat.

 

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunţat sâmbătă dimineaţă, înlocuirea şefului Statului Major General al armatei, Hulusi Akar, deşi acesta părea să fi fost luat ostatic şi să fie de partea Administraţiei Recep Erdogan, relatează ziarul Hurriyet.

 

În jurul orei 9.00, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pare că a reluat controlul politic după tentativa de lovitură de stat soldată, conform unor surse, cu moartea a zeci de persoane şi arestarea câtorva sute, dar există informaţii că sunt în continuare confruntări militare în unele zone din Turcia.

 

”Au îndreptat armele poporului spre popor”, a declarat Erdogan la Aeroportul Ataturk din Istanbul.

Comentarii Facebook