Alimentele sănătoase care conțin prea mult zahăr


Zaharul nu este neaparat o substanta daunatoare organismul pentru ca ofera energia de care avem nevoie zilnic. Insa multe produse alimentare de pe rafturile magazinelor contin zahar in exces, iar zaharul este considerat de unii specialisti, otrava.

Oamenii de stiinta citati de publicatia americana Cosmopolitan atrag atentia ca unele alimente despre care credem ca au un continut scazut de zahar au, in realitatea, mult prea mult!

Laptele

Sa bei lapte e sanatos, dupa cum ne-au invatat parintii in copilarie. Desi ofera un aport bun de calciu, prin consumul unui singur pahar introduce 12 grame de zahar in corp. Poate va spuneti va voi nu beti lapte, dar poate beti cafeaua cu lapte, iar acest obicei zilnic va introduce in corp mult mai mult zahar de cat aveti nevoie. Specialistii recomanda inlocuirea laptelui cu o alta sursa de calciu, cum este broccoli. Aceasta planta are un continut mare de calciu insa nu are dezavantajul unei cantitati mari de zahar.

Iaurturile cu arome

Un alt produs lactat considerat sanatos este iaurtul, care vine in toate aromele si culorile dorite de consumatori. Insa fiecare iaurt care nu este simplu, natural, contine indulcitori artificiali ce inseamna, practic, tot zahar! Daca va doriti putin gust in iaurt, puteti opta pentru unul simplu si sa adaugati un varf de lingurita de scortisoara.

Batoanele

Incercand sa renuntam la dulciuri, multe dintre noi optam pentru batoane cu fibre si/sau cu proteine tocmai pentru ca au un gust bun. Insa nu stim ca si acestea contin o cantitate mare de indulcitori care echivaleaza cu 25 de grame de zahar pe baton. Specialistii recomanda inlocuirea acestei gustari cu un ou fiert tare.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook