Ai biroul dezordonat? Vezi ce spune asta despre tine


Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii americani, un mediu de lucru ordonat și mai ales un birou curat promovează alimentația sănătoasă, generozitatea și convenționalismul, însă și birourile dezordonate au anumite beneficii. Ele promovează creativitatea și stimularea ideilor noi.

Cercetări anterioare au descoperit că mediul de lucru curat le aduce oamenilor beneficii. Noi, în schimb, am constatat că şi mediul dezordonat aduce avantaje valoroase”, au notat oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Minnesota.

Coordonat de psihologul Kathleen Vohs, studiul a inclus mai multe experimente. În timpul primului experiment, subiecţii au fost rugaţi să răspundă la o serie de chestionare într-un birou. O parte dintre participanţi au stat într-un birou unde totul era pus la locul lui, pe când alţii au stat într-un birou aglomerat şi dezordonat. Ulterior, subiecţii au avut oportunitatea de a face donaţii şi de a lua o gustare (fie ciocolată, fie măr) la plecare, scrie Descoperă.ro.

Studiul a arătat că atunci când subiecții stăteau într-o cameră curată ei erau încurajați să reacționeze aşa cum credeau că se aşteptă cei din jur să o facă. Comparativ cu cei care stătuseră într-un mediu dezordonat, aceştia au făcut donaţii mai mari şi au ales mărul în defavoarea batonului de ciocolată.

Cu toate acestea, specialiştii au presupus că dezordinea s-ar putea să aibă virtuţile ei, motiv pentru care au realizat un al doilea experiment în care participanţilor li s-a cerut să găsească o nouă întrebuinţare pentru o minge de ping pong.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook